fbpx

5 grudnia 2018 r. w programie śniadaniowym Dzień Dobry TVN podzieliłam się sposobami na utrzymanie suchych produktów spożywczych w kuchni w porządku. Warto zwrócić na to uwagę, ponieważ prawidłowe przechowywanie może uchronić przed wywietrzeniem jedzenia i ułatwić sprzątanie.

Najbardziej przydatne są:

  1. Najprostsze klipsy lub gumki recepturki, którymi możemy spiąć opakowania.
  2. Miękkie opakowania warto trzymać w koszyczku, aby przy ewentualnym rozsypaniu, wszystko zostało w jednym miejscu, prostym do posprzątania.
  3. Pudełka, worki, słoiki, które pomogą nam utrzymać kuchnię w porządku.

 

A jeśli wolicie oglądać, zapraszam na stronę telewizji Dzień Dobry TVN – tam znajdziecie ten odcinek:

Autorka

Jestem prekursorką declutteringu w Polsce oraz doradcą home stagingu.  Od lat pomagam innym odmieniać wnętrza i uporządkować przestrzeń w domu, by zapanował w nim ład i spokój. Wierzę, że uporządkowanie naszego codziennego otoczenia niesie ze sobą duże pozytywne zmiany nie tylko w domu, ale też w naszym życiu.

Call Now Button